Шабунін впевнений, що справа проти нього розсиплеться

Шабунін впевнений, що справа проти нього розсиплеться
Віталій Шабунін

Називати відеоблогера Всеволода Філімоненка журналістом – це «принижувати честь професії», сказав Шабунін

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, якого підозрюють у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості відеоблогеру Всеволодові Філімоненку, заявив 16 серпня журналістам, що кримінальне провадження щодо нього «розсиплеться», повідомляє інтернет-видання «Гордон».

«Це обвинувачення ми легко розіб'ємо, оскільки ушкодження в озвученій підозрі не збігаються з тим, що весь цей час говорив Філімоненко. Немає у підозрі жодної переламаної щелепи та струсу мозку, тому справа розсиплеться», – зазначив Шабунін.

Він подякував журналістам за увагу до ситуації. За його словами, вона стала причиною того, що правоохоронці перекваліфікували провадження.

«Ну, загалом, це безглуздо, насправді це навіть не смішно, тому що це показує, що в Україні немає правоохоронної системи. Насправді я навіть трохи жалкую, що вони цю кваліфікацію змінили, тому що ми б усе одно в суді довели, що Філімоненко не є журналістом. Називати його так – це реально принижувати честь професії. Це дало нам можливість раз і назавжди розділити журналіста та заказушного провокатора», – заявив він.

Нагадаємо, 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Антикорупційному активісту інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Сьогодні, 16 серпня, Шабуніну оголосили підозру в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: