Денісова зустрінеться з послами ЄС з приводу відвідування політв'язнів у РФ

Денісова зустрінеться з послами ЄС з приводу відвідування політв'язнів у РФ

Омбудсмен Людмила Денісова під час візиту в Росію

Денісова підкреслила, що Росія завжди шукала привід, аби не виконувати свої обіцянки перед Україною

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у понеділок, 2 липня, зустрінеться з послами Європейського Союзу з приводу питання відвідин українських політв'язнів у Росії.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу «112 Україна».

«На 14:00 я зустрічаюся саме з послами Європейського Союзу і буду розповідати їм про свою поїздку, про стан виконання домовленостей між двома президентами», - сказала Денісова.

Вона підкреслила, що двосторонні домовленості щодо відвідування в'язнів в РФ і в Україні не принесли результату через те, що Росія була не зацікавлена в цьому і зробила все, аби зірвати цей процес.

«На жаль, ця місія не відбулася. Тому що, я думаю, що Російська Федерація і не думала виконувати домовленості, які були надані… мені саме президентом Путіним», - заявила омбудсмен.

Денісова наголосила, що Уповноважена з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова мала шанс відвідати моряків з судна «Норд», але не скористалася цією можливістю.

«Треба сказати, що наш президент Петро Порошенко виконав свої обов'язки, взяті на себе ще 9 червня – він зняв заборону пані Москальковій, яка приїхала до України саме завдяки тому, що їй зняли заборону (на в'їзд, - ред.). Вона могла відвідати сім моряків судна «Норд», але потім вони не виконали жодних обов'язків, які на себе брали для того, щоб я зустрілися з кимось із наших політв'язнів», - відзначила український омбудсмен.

Денісова ще раз підкреслила, що Росія завжди шукала привід, аби не виконувати свої обіцянки перед Україною.

Як раніше повідомлялося, Денісова планує відвідати комісара Ради Європи в Страсбурзі та повідомити про недопущення до всіх українських заручників, а також закликати її відвідати українців у тюрмах РФ.

Нагадаємо, що український Уповноважений з прав людини Людмила Денісова перебувала у Росії. Вона намагалася потрапити в колонію до незаконно ув’язненого Олега Сенцова.

Російська сторона відмовилася пускати її, водночас російський Уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова безперешкодно потрапила до ув’язненого. Її кортеж на виїзді з колонії і намагалася зупинити Денісова. Вже котрий день ідуть інформаційні суперечки двох сторін навколо обміну ув’язнених.

Адвокат українського політв’язня Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що наразі до влади Росії надійшло два прохання про помилування Сенцова.

Посольство України у РФ направило ноту Міністерству закордонних справ РФ, в якій висловило рішучий протест щодо недопуску українського омбудсмена до Олега Сенцова.

14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Людмила Денісова: Російський омбудсмен Москалькова, попри всю мою повагу до неї, рішення сама не ухвалює

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: