Шпигунський скандал в ОБСЄ: генсек пообіцяв вжити заходів

Шпигунський скандал в ОБСЄ: генсек пообіцяв вжити заходів

Генсек ОБСЄ Томас Гремінгер (ліворуч) під час візиту на Донбас

На даний момент силами моніторингової місії і секретаріату ОБСЄ відбувається збір фактів та перевірка інформації щодо витоку

В ОБСЄ обов'язково приймуть заходи після отриманих від ЗМІ даних про виявлення фактів шпигунства у Спеціальній моніторинговій місії на Донбасі на користь ФСБ РФ.

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер на прес-брифінгу в Краматорську.

«Я не можу коментувати документи, які не були нам доступні. Водночас ми, звичайно ж, стурбовані будь-якою інформацією про можливу потенційну загрозу нашій безпеці. Ми ставимося до цього дуже серйозно. Зараз проходить дуже активна робота нашого відділу IT безпеки», - розповів Гремінгер.

Він підкреслив, що в організації уважно вивчать цей випадок і приймуть відповідні заходи.

«На даний момент силами моніторингової місії і секретаріату ОБСЄ відбувається збір фактів, перевірка інформації. Якщо буде необхідно, то буде розпочато розслідування», - зазначив генсек.

Гремінгер також уточнив, що він особисто подивився присвячений шпигунству в СММ репортаж німецького телеканалу, і вважає, що висунуті там звинувачення «дуже крихкі».

«Але зрозумійте мене правильно, ми дуже серйозно ставимося до цієї ситуації», - підкреслив він.

Раніше «Главком» повідомляв, що генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер на цьому тижні приїде на Донбас.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що внутрішні документи спостерігачів ОБСЄ в Україні потрапили до рук Федеральної служби безпеки Росії. Йдеться про внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях Донбасу, а також про дані щодо комунікації першого заступника глави СММ Александра Хуга.

У свою чергу прес-служба СММ ОБСЄ оприлюднила заяву, у якій пообіцяла провести розслідування щодо даної інформації.

Згодом перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг повдіомив, що місія не збирала персональну та фінансову інформацію про своїх співробітників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: