Штайнмаєр хоче посилення ЄС в Тихоокеанському регіоні

Штайнмаєр хоче посилення ЄС в Тихоокеанському регіоні

Штайнмаєр став першим за 16 років президентом Німеччини, який відвідав Нову Зеландію

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вбачає необхідність посилення ролі Євросоюзу в Тихоокеанському регіоні. Про це від заявив у неділю, 5 листопада, перебуваючи з візитом у Новій Зеландії.

«Тут хотілося б, щоб ЄС не зосереджувався лише на собі та активніше опікувався цим регіоном», - цитує Штайнмаєра інформагенція dpa.

Штайнмаєр став першим за 16 років президентом Німеччини, який відвідав Нову Зеландію. Тут завершується восьмиденне турне Штайнмаєра країнами Тихоокеанського регіону - він відвідав також Сінгапур та Австралію.

Австралія та Нова Зеландія історично орієнтуються на економічну співпрацю зі США та Великобританією, яка, утім, виходить з ЄС. Однак політика відмови від міжнародних торговельних договорів та зосередженості на внутрішніх проблемах президента США Дональда Трампа може посилити вплив Китаю в регіоні, вважає Штайнмаєр. І роль Китаю посилюватиметься тим інтенсивніше, «чим більше решта країн будуть самоусуватися». Виступаючи в Австралії на економічному форумі, Штайнмаєр застеріг від зведення нових торговельних бар'єрів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп розпочав своє поки найбільше закордонне турне, яке триватиме 12 днів. Трамп прибув у неділю, 5 листопада, до Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: