Син Джемілєва вже на території України, - адвокат

Син Джемілєва вже на території України, - адвокат

Адвокат розмістив фотографію, на якій він з генконсулом Москаленком і сином Джемілєва – Хайсером вже на території України

Адвокат Хайсера Джемілєва Микола Полозов повідомив, що його підопічний перетнув кордон України.

Про це він написав у своєму Фейсбуці.

«Ми з Хайсером перетнули кордон України. З міркувань безпеки, під час переміщення по РФ був не на зв’язку. Приношу вибачення всім, хто не зміг отримати оперативний коментар. Важливо те, що четвертий заручник Кремля, який цілим і неушкодженим доставлений додому. Окремо хочу подякувати консулам України за допомогу і підтримку», – пише Полозов. 

Адвокат розмістив фотографію, на якій він з генконсулом Москаленком і сином лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва – Хайсером вже на території України. 

Нагадаємо, 25 листопада, син лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсер вийшов з Астраханської колонії на волю.

24 листопада судова колегія у адміністративних справах Астраханського обласного суду РФ скасувала рішення про встановлення адміністративного нагляду щодо Хайсера Джемілєва. Строк відбування покарання Джемілєва закінчувався 26 листопада, однак, за російським законодавством, він мав бути звільнений в останній робочий день перед завершенням строку, тобто в п'ятницю, 25 листопада.

У 2013 році Джемілєва було визнано винним у вбивстві з необережності знайомого своєї сім'ї Февзі Едемова з батьківської рушниці. Після окупації Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати справу заново. Хайсера вивезли з Сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю РФ.

Верховний суд РФ скоротив на півтора року термін ув'язнення до 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом для Джемілєва. При цьому Дніпровський райсуд Києва у квітні 2015 року визначив йому міру покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі. Джемілєв відбував покарання в Астраханській колонії №10.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: