Адвокат Полозов зустрівся з сином Джемілєва

Адвокат Полозов зустрівся з сином Джемілєва
Хайсер Джемілєв

Хайсера Джемілєва мають звільнити у п'ятницю, 25 листопада

Адвокат Микола Полозов зустрівся в колонії з сином Мустафи Джемілєва Хайсером, його підзахисний перебуває у штрафному ізоляторі і чекає на звільнення.

«Зустрівся з Хайсером в ІК-10. Привели його з штрафного ізолятора - закінчується чергове стянгення 10 діб. Незважаючи ні на що, почуває себе добре. Чекає на завтрашнє звільнення», – написав він в Facebook.

Нагадаємо, Астраханський обласний суд у РФ скасував рішення про встановлення адміністративного нагляду за сином лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера і дозволив йому виїхати за межі РФ.

Раніше «Главком» повідомляв, що сина Джемілєва мають звільнити 25 листопада.

Нагадаємо, Верховний суд Росії на півтора року скоротив 5-річний термін ув’язнення Хайсера Джемілєва, визначений Краснодарським крайовим судом. Російський вирок на три місяці менший від того, який встановив Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року – 3 роки і 8 місяців.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім’ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю.

10 липня минулого року Європейський суд з прав людини ухвалив звільнити Хайсера Джемілєва з СІЗО. Однак Росія не відреагувала на це рішення.

Зазначимо, що Росія два роки ігнорувала рішення ЄСПЛ стосовно повернення в Україну Джемілєва.

Також нагадаємо, що адвокат Микола Полозов на початку листопада заявив, що Росія може порушити проти сина Джемілєва нову справу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: