Скандальний звіт Рахункової палати про закупівлю житла військовим: у Раді очікують пояснень Міноборони та прокуратури

Скандальний звіт Рахункової палати про закупівлю житла військовим: у Раді очікують пояснень Міноборони та прокуратури

Забезпечення житлом військовослужбовців- це вічно хвора тема

У парламентському комітеті з питань безпеки та оборони очікують на офіційне оприлюднення скандального звіту Рахункової палати, в якому обґрунтовується недоцільність використання 638,4 млн грн на закупівлю житла військовим. Фінальна версія цього звіту опинилася в руках «Главкома» до його оприлюднення на офіційному сайті. У комітеті визнають, що забезпечення житлом військовослужбовців - це вічно хвора тема.

Як зазначає депутат від «Народного фронту» Андрій Левус, це питання постійно обговорюється на комітетах. Він додає, що разом з Державною іпотечною установою був презентований новий підхід, який би дозволив зробити процес забезпечення житлом військових абсолютно прозорим. Але, як пояснює Левус, поки що ця справа не вийшла на конкретні законодавчі ініціативи, які б були підтримані голосуванням. Народний депутат зазначає, що члени комітету самостійно звертаються до органів Військової прокуратури для перевірки тих чи інших фактів розкрадання чи недбалості, але конкретних осіб, які б понесли реальну кримінальну відповідальність поки що немає.

Також у комітеті висловили задоволення стосовно того, що Рахункова палата нарешті запрацювала належним чином, адже як відомо нещодавно її склад було оновлено, а у березні було обрано нового голову. Після офіційного оприлюднення звіту планується провести окреме засідання, де будуть заслухані і представники Міноборони, і представники Рахункової палати.

Читайте більше тут: «Квартирні аферисти в Міноборони. Вибуховий звіт Рахункової палати»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: