ДТП у Харкові: суд допитав механіка, який оглядав авто Зайцевої

ДТП у Харкові: суд допитав механіка, який оглядав авто Зайцевої
Олена Зайцева

Автомеханік оглядав пошкоджений Lexus 350, на якому їхала Зайцева, за допомогою спеціальної апаратури

Свідок у справі, автомеханік Костянтин Кузнєцов, який оглядав автомобіль обвинуваченої у скоєнні ДТП у Харкові Олени Зайцевої, заявив, що авто дівчини рухалося на швидкості понад 100 км/год.

Про це Кузнєцов заявив під час допиту в Київському райсуді Харкова 3 липня, передає видання 057.ua.

За його словами, він оглядав пошкоджений Lexus 350, на якому їхала Зайцева, за допомогою спеціальної апаратури.

«Завантажив дані, потім роздрукував параметри зі збірки управління системи стійкості зі слідчим. Потім описали все згідно з протоколом», — розповів він. За його словами, блок спрацьовує тоді, коли автомобіль гальмує. Однак на момент огляду, система була пошкоджена.

Також він охарактеризував стан автомобіля в момент спрацювання гальм. «Вимикач стоп-сигналу вимкнений, включена третя передача на коробці передач, спрацювала система стійкості автомобіля», — сказав механік.

Також за його словами, автомобіль рухався не тільки прямо, а й у бік.

«У момент спрацьовування системи автомобіль рухався без гальмування, він відхилився від траєкторії на 30 градусів. Швидкість була 102 км/год, включена третя передача», — заявив свідок.

Водночас прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик зазначила, що у документі є швидкість 102 км/год, але в свідченнях свідок не може сказати, в який саме момент Lexus рухався з цією швидкістю і тому 102 км не вказані в обвинувальному акті.

«Автомеханік нових доказів не надав і на хід суду не вплинув», — заявила Віта Дубовик.

Нагадаємо, страшна ДТП сталася в Харкові увечері 18 жовтня минулого року. Два позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вул. Сумської та провулку Мєчнікова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинуло 6 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: