Соціал-демократи Чехії виставили нові умови приєднання до правлячої коаліції

Соціал-демократи Чехії виставили нові умови приєднання до правлячої коаліції

Коаліція ANO і CSSD потребуватиме підтримки комуністів

Очільник Соціал-демократичної партії Чехії (CSSD) Ян Хамачек заявив у середу, 25 квітня, що їх політична сила не готова приєднатися до уряду меншості на чолі із Андреєм Бабішем, поки міністри, щодо яких є звинувачення, не підуть у відставку.

Про це повідомляє Reuters.

Окрім того, правляча партія ANO має припинити паралельні переговори із праворадикальними партіями щодо їх залучення до уряду меншості. По суті вимога соціал-демократів стосується самого Андрея Бабіша, якого звинувачують в розкраданні до 2 млн. євро субсидій від ЄС.

Соціал-демократична партія Чехії повернулася до ідеї переговорів із ANO щодо формування стійкої правлячої коаліції на фоні можливості залучення до неї праворадикальної партії SPD чи Комуністичної партії Чехії. Проте участь соціал-демократів в коаліційному уряді із ANO вимагає підтримки серед членів даної політичної сили. Цього не вдасться досягнути без виконання вищезгаданих вимог, а також позбавлення посад в парламенті представників партій, які виступають проти ЄС і НАТО.

Проте навіть коаліція ANO і CSSD матиме лише 93 голоси в нижній палаті, де є 200 депутатів. Для проходження голосування щодо вотуму довіри новому уряду необхідна підтримка 15 депутатів-комуністів.

Нагадаємо, у Чехії оголосили персонами нон грата трьох російських дипломатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: