Соціалісти Іспанії посилюють свої позиції

Соціалісти Іспанії посилюють свої позиції
Лідер іспанських соціалістів Педро Санчес очолює уряд 

Останні дані соціології укріпили позиції уряду Педро Санчеса

Відповідно до другого загальнонаціонального опитування після зміни уряду в Іспанії в червні 2018 року Соціалістична партія даної країни продовжує укріплювати свої позиції. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так, якщо б вибори до парламенту відбулися в наступні вихідні, соціалістів підтримали б 30,6% виборців. В минулому місяці відповідні показники складали 29,9%. Дана статистика допоможе уряду меншості Педро Санчеса, який спирається лише на 84 депутатських мандати в парламенті із 350 членів. Мова йде перш за все про переговори щодо бюджету на 2019 рік.

Окрім того Санчесу критично необхідною є загальна підтримка, зважаючи на плани керувати урядом до наступних виборів 2020 року.

Із іншого боку підтримка Народної партії, яка із червня 2018 року перебуває в опозиції продовжує падати. На сьогодні лише 20,8% виборців готові підтримати правоцентристів. Партію Ciudadanos, яка прихильно ставиться до ринкової економіки, готові підтримати 19,6% виборців в разі проведення виборів в найближчому майбутньому. В той же час політичну силу Podemos, яка виступає проти режиму жорсткої економії, підтримують 16,1% іспанців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: