Соціологи з’ясували, на що українці витрачають свої вихідні

Соціологи з’ясували, на що українці витрачають свої вихідні

На вулицю українців не дуже тягне - на свіжому повітрі гуляють всього 16%

Українці у вихідні не дуже люблять гуляти – що взимку, що влітку. Зате охоче приділяють увагу друзям і дітям. Про це свідчать результати недавнього опитування компанії R&B Group.

Соціологи з'ясували, що більшість українців (66%) проводять свій вікенд за переглядом телевізора, сидять в інтернеті або читають. Половина опитаних витрачає вихідні ще й на домашні справи і походи по покупки. Водночас 38% опитаних зустрічаються з родичами або друзями, а 23% приділяють час своїм дітям.

А ось на вулицю українців не дуже тягне - на свіжому повітрі гуляють всього 16%. Також тільки кожен десятий готовий у вікенд займатися спортом або своїм захопленням. Бари, кафе і нічні клуби у вихідні відвідує лише 8%. Ще 7% не дає спокою робота - вони доробляють незавершені завдання або готуються до наступного трудового тижня. А 3% використовують вільні дні для підробітку.

Чоловіки трохи частіше, ніж жінки, вважають за краще дозвілля онлайн, з телевізором і в барах. Зате жінки помітно більше приділяють часу домашнім справам, покупкам і дітям.

Різниться вікенд і в залежності від віку. За книгою, переглядом ТБ і інтернетом у вихідні найчастіше можна застати пенсіонерів. А за домашніми справами – сорокарічних. Тоді як побутовими справами не схильна займатися молодь до 30 років, зате вони більше інших люблять зустрічатися з близькими і ходити в кафе. Вони ж частіше приділяють в вікенд час спорту і своєму хобі, і навіть гуляють.

Втім багато гуляють і літні українці. Тридцятирічні ж частіше проводять вихідні з дітьми або в підробітках.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що протягом цього року мав лише шість з половиною днів вихідних, а в усі інші дні був на роботі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: