Соціологічні опитування фіксують подальше падіння рейтингу Сіндзо Абе

Соціологічні опитування фіксують подальше падіння рейтингу Сіндзо Абе
Сіндзо Абе

Корупційні і сексуальні скандали підривають шанси прем’єра бути переобраним лідером ЛДПЯ

Три провідних газети Японії в понеділок опублікували нові дані щодо рейтингу підтримки очільника уряду Сіндзо Абе. Вони фіксують подальше падіння підтримки японського прем’єра. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Газета Mainichi фіксує, що рейтинг підтримки Абе впав іще на 3% до 30%. Консервативно налаштовані видання дають іншу статистику. Газета Yomiuri стверджує що рівень підтримки прем’єр-міністра складає 39%, що на 3% менше чим до цього. А Sankei говорить про 38,3% підтримки після падіння на 6,7%. 

При цьому опитування фіксують те, що японці очікують відставки міністра фінансів Таро Асо на фоні скандалів із домаганнями у очолюваному ним відомстві. Проте секретар кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга заявив про те, що уряд очікує нормалізації ситуації в міністерстві фінансів і продовженні роботи Таро Асо. Дана ситуація разом із корупційними скандалами за опосередкованої участі самого Сіндзо Абе підривають його шанси бути переобраним главою Ліберально-Демократичної партії Японії (ЛДПЯ) в вересні 2018 року і таким чином бути найдовше правлячим очільником уряду після завершення Другої світової війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: