Сьогодні депутати розглянуть законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

Сьогодні депутати розглянуть законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

Крім того, парламентарії розглянуть низку урядових законопроектів щодо ратифікації

Верховна Рада у середу, 14 березня, планує розглянути у другому читанні депутатський законопроект, що передбачає внесення змін до Кримінального кодексу щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації. Про це йдеться у порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

Законопроект №2016 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації» передбачає встановлення чіткого мінімального віку статевого повноліття. Документом також пропонується встановити покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років для близьких родичів або піклувальників, які вступати у статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку.

ВР також має розглянути у першому читанні законопроект «Про внесення змін до статті 242 Кримінального процесуального кодексу України» (№6070), ініціатором якого є представник Президента у парламенті Ірина Луценко. Його метою є приведення статті 242 КПК у відповідність до норм Кримінального кодексу в частині встановлення статевої зрілості потерпілої особи у кримінальних провадженнях.

Крім того парламентарії розглянуть низку урядових законопроектів щодо ратифікації. Зокрема, депутати мають намір ратифікувати Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Болгарії про співробітництво в разі виникнення катастроф (законопроект №0174),  міжурядову Генеральну угоду з Польщею про співробітництво у сфері оборони (№0145) та Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії щодо співробітництва у сфері військових перевезень (№0153). Також розглядатимуться президентські законопроекти №№0177 «Про ратифікацію Листа про внесення змін № 2 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська»)» та 0178 «Про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди (Проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та Європейським інвестиційним банком».

Депутати можуть ухвалити на цьому засіданні проект постанови №5463 «Про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України».

На повторне друге читання у середу виноситься законопроект № 4760 «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України». У першому читанні заплановано розгляд проекту постанови №2535а «Про заходи із посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб».

З 16:00 народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: