Сьогодні православні відзначають свято жінок-мироносиць

Сьогодні православні відзначають свято жінок-мироносиць
Свято Жінок-мироносиць відзначають у третю неділю після Великодня

Щороку у третю неділю після Великодня християни вшановують жінок-мироносиць

У третю неділю після Пасхи Православна Церква святкує пам’ять святих жон – мироносиць. Саме їм явився воскреслий Христос і наказ повідомити про Його воскресіння всім учням.

Цей день є церковним жіночим святом, коли родичі, друзі і діти вітають своїх близьких жінок.

Православна Церква прославляє подвиг святих жінок-мироносиць - Марії Магдалини, Марії Клеопової, Саломії, Іоанни, Марфи і Марії, Сусанни та інших. Вони були супутницями Христа, служили Вчителеві, були віддані йому серцем та страждали разом з Ним.

Вони супроводжували Ісуса Христа під час подорожей та йшли з ним на хресну смерть — на Голгофу. Вони були свідками хресних страждань Господа.

Після хресної смерті Спасителя саме вони затемна поспішили до Гробу Господнього аби помазати тіло Христа миром. Вони ж першими і дізналися, що Христос Воскрес. 

Згодом, за переказами, свята рівноапостольна Марія Магдалина піднесла римському імператору Тиберію червоне яйце зі словами - «Христос Воскрес!», звідки й пішов звичай на Великдень фарбувати яйця.

До слова, свято жінок-мироносиць вважається Всехристиянським жіночим днем. Наші православні предки не знали дня 8 Березня, і багато століть рік у рік у цей день чоловіки поздоровляли своїх дружин, брати — сестер, сини — матерів. Це свято нагадує нам про високе призначення жінки-християнки, про великий дар бути матір’ю — милосердною і лагідною, схожою на благовісниць Христа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: