Сонячне світло вбиває коронавірус - американські вчені

Сонячне світло вбиває коронавірус - американські вчені

Американські вчені припускають, що сонце прискорює загибель коронавірусу

Вірус найкраще виживає у закритому приміщенні і сухому повітрі та втрачає силу за умови зростання температури й вологості

Вчені США встановили, що сонячне світло, тепло і вологе повітря сприяють загибелі коронавірусу SARS-CoV-2. Про це заявив радник міністерства внутрішньої безпеки США з питань науки та технологій Вільям Брайн.

Пряме сонячне світло має сильний вплив на коронавірус SARS-CoV-2 та сприяє його загибелі. Про це заявив радник міністерства внутрішньої безпеки США з питань науки та технологій Вільям Брайн під час спільного брифінгу з президентом США Дональдом Трампом у четвер, 23 квітня.

«Найшвидше вірус помирає під дією прямого сонячного проміння», - зазначив чиновник.

Згідно зі словами Брайна, дослідники американського Національного центру аналізу та протидії у галузі біологічної безпеки (NBACC) під час експерименту виявили, що ультрафіолетове проміння, вірогідно, пришвидшує загибель збудника хвороби Covid-19.

Брайн зазначив, що вплив сонячного світла на SARS-CoV-2 спостерігається як у повітрі, так і на поверхнях. Також, за словами чиновника, вірус найкраще виживає у закритому приміщенні і сухому повітрі та втрачає силу за умови зростання температури й вологості. Це, каже Брайн, дає надію, що поширення коронавірусу із настанням літа послаблюватиметься.

Водночас результати дослідження поки не оприлюднені і не рецензувалися іншими вченими. Зокрема не відомо, із якою інтенсивністю ультрафіолетових променів проводився цей експеримент та чи відображав він спектр, який випромінює сонце у природних умовах.

Під час брифінгу Дональд Трамп згадав, що раніше заявляв про можливість зменшення агресивності вірусу влітку. «Але людям ця заява не дуже сподобалася», - заявив президент США, визнавши, що результати роботи вчених поки також варто сприймати з обережністю.

Ще одним результатом дослідження стало підтвердження більш ефективної дії антисептиків на основі спирту в порівнянні з хлором. Тому Трамп заявив, що лікарі мають використати ці дані у лікуванні пацієнтів. «Чи є якийсь спосіб, наприклад, внутрішні ін'єкції, яким ми можемо щось зробити, щось подібне до чистки? - запитав він. - Було б цікаво це перевірити».

До слова, В’єтнам та Південна Корея виходять з карантину і готуються до прийому туристів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: