В Одесі стався спалах Covid-19 у будинку для літніх людей

В Одесі стався спалах Covid-19 у будинку для літніх людей
Хворих на коронавірус виявили в одеському будинку для людей похилого віку

Ймовірно вірус потрапив у заклад через недотримання персоналом карантинних заходів

В Одесі в одному з будинків для людей похилого віку зафіксували спалах коронавірусу – п’ять випадків одразу. Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

«Епідситуація ускладнюється реєстрацією сімейних спалахів та спалахів у лікувально профілактичних закладах та закладах закритого типу. Так зареєстровано в будинку для людей похилого віку в Одесі – п’ять осіб, в тому числі три медичних працівники. Перший випадок захворювання у закладі був зареєстрований 17 квітня 2020 року, проведено обстеження всіх контактних осіб. У чотирьох з них підтверджено коронавірусну інфекцію», – повідомив Гончаров.

За його даними, вірус потрапив у заклад через недотримання персоналом карантинних заходів.

Також в області зареєстровано 15 сімейних спалахів коронавірусу у селищах поблизу Одеси та в самій Одесі і п’ять спалахів у лікувально-профілактичних закладів.

Всього в Одеській області зареєстровано 169 випадків захворювання на Covid-19, наймолодшому пацієнту 9 місяців, найстарішому – 87 років. В Одесі хворіє 50 осіб, в Подільску – 46. Друге місто закрили на карантин на 2 тижні. В регіоні одужало вісім людей та померло три.

Також нагадаємо, що цього тижня лікарню на Одещині закрили на карантин через хворих на Covid-19 медиків.

Станом на 9:00 24 квітня в Україні зафіксовано 477 нових випадків коронавірусу, це на 101 випадок менше ніж учора (578). З 477 людей, що захворіли за останню добу, 28 дітей – (вчора 44), медиків – 90 (вчора 123). Одужали – 96, померли – шість (вчора 13). Загалом хворих – 7647, померли – 193, одужали – 601.Загалом в Україні коронавірусом захворіли 1458 медиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: