Спецслужби Польщі затримали організаторів концерту до дня народження Гітлера

Спецслужби Польщі затримали організаторів концерту до дня народження Гітлера

Неофашисти планували провести концерт і, ймовірно, відзначити день народження Гітлера

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали двох чоловіків, які планували організувати концерт неонацистських музичних гуртів на честь дня народження Адольфа Гітлера 20 квітня.

Про це повідомляє «Польське радіо».

«У результаті спецоперації були затримані двоє чоловіків, організатори концерту. Вони будуть відправлені до прокуратури в понеділок. Я не хочу говорити про будь-які звинувачення, які будуть їм пред’явлені, оскільки слідчі заходи все ще проводяться, і дані аналізуються», — наголосив прокурор Свидниці Томаш Орепук.

Зазначається, що завдяки діям правоохоронців концерт на честь дня народження Адольфа Гітлера не відбувся. 

Раніше повідомлялося, що у місті Дзерженьово Нижньосілезького воєводства на південному заході Польщі другу добу триває спецоперація із затримання групи осіб, які пропагують неофашистську ідеологію і можуть бути озброєними. 

За інформацією місцевих ЗМІ, в операції, яка готувалася кілька тижнів, беруть участь понад 100 представників агенції внутрішньої безпеки Польщі, поліція та інші структури за підтримки значної кількості техніки, зокрема й гелікоптерів. Частина вулиць населеного пункту була заблокована. Навіть місцеві жителі мали проблеми, аби потрапити до своїх помешкань.

Концертом в Дзерженьово польські неофашисти, ймовірно, хотіли відзначити день народження Адольфа Гітлера.

На початку лютого польський телеканал TVN24 показав фільм, знятий прихованою камерою, де показано, як неофашистське товариство «Гордість і сучасність» святкувало у лісі день народження Гітлера. Це сколихнуло польську громадськість. Прокуратура у місті Глівіце на початку квітня направила подання до суду у справі заборони цієї організації. Суд першої інстанції відхилив це подання. Однак верховний суд Польщі підтримав касацію речника громадянських прав Польщі на це рішення, визнав рішення першої інстанції необ'єктивним, і знову направив справу до районного суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: