Спостерігачам ОБСЄ на Донбасі погрожують зброєю обидві сторони, - Хаг

Спостерігачам ОБСЄ на Донбасі погрожують зброєю обидві сторони, - Хаг
Фото vesti-ukr.com

За минулий тиждень спостерігачам погрожували зброєю як на непідконтрольної Києву території, так і на підконтрольній

Заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хаг заявляє про погрози в бік спостерігачів ОБСЄ, повідомляє телеканал «112 Україна».

За його словами, тільки за минулий тиждень, спостерігачам погрожували зброєю як на непідконтрольної Києву території, так і на підконтрольній. Також він відзначив, що обстріл влись в безпосередньо близькості від базу спостереження в Кадіївці (колишній Стаханов, - ред.). Проте, все це, за словами Хага, не йде ні в яке порівняння зі стражданнями, які переживає мирне наседение.

«Ми зустрічаємося з випадками заборони доступу в деякі райони Донбасу. Але я хотів би зазначити, що 80-90% таких випадків припадає на непідконтрольні уряду райони. Минулий тиждень у нас був важкою. Ми зафіксували застосування зброї у безпосередній близькості від нашої передової патрульної бази в Кадіївці, колишня назва Стаханов. Були випадки, коли проти наших спостерігачів направляли зброю, як на підконтрольній уряду території, так і на непідконтрольною уряду території. І також було 4 випадки, коли наші безпілотники потрапляли в обстріли, з землі. Ці загрози і ці залякування не порівняти з тими стражданнями, яке відчуває цивільне населення з обох сторін», - сказав Хаг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: