Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про зменшення кількості вибухів на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про зменшення кількості вибухів на Донбасі

Місія ОБСЄ заявляє про обмежений доступ до дільниць на лінії розмежування, де визначено розведення сил

Місія ОБСЄ фіксує менше порушень режиму «тиші»у Донецькій та Луганській областях, разом з тим зафіксовано порушення режиму припинення вогню в районі розведення сил у н. п. Золоте. Про це йдеться у звіті місії від 18 березня.

За даними ОБСЄ, в Донецькій області зафіксовано близько 540 вибухів у порівнянні з попереднім звітним періодом (близько 700 вибухів), у Луганській області - 14 вибухів (у попередньому звітному періоді - близько 360).

Також спостерігачі ОБСЄ заявляють про обмежений доступ до дільниць на лінії розмежування, де визначено розведення сил - в н. п. Станиця Луганська, Золоте і Петровське.

«Камера СММ ОБСЄ зафіксувала порушення режиму припинення вогню в р-н н. п. Золоте. Також місія бачила протитанкові міни в контрольованих урядом районах у цьому пункту і чула вибух, який оцінюється як артилерійський», - йдеться у звіті.

Як повідомлялось, на Донбасі російським окупаційним командуванням з метою уникнення фіксації порушень запроваджено систему оповіщення про місцезнаходження та пересування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: