Справа Коханівського: поліція відпустила 27 активістів, затриманих за погром у Святошинському суді

Справа Коханівського: поліція відпустила 27 активістів, затриманих за погром у Святошинському суді

Затриманими залишаються п’ять осіб, яким повідомили про підозру

Співробітники поліції звільнили 27 людей, які були затримані внаслідок подій в Святошинському районному суді Києва 23-24 жовтня. Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

Вони були звільнені з управління поліції у вівторок, 24 жовтня.

Затриманими залишаються п’ять осіб, яким повідомлено про підозру. Активістів підозрюють у хуліганстві та пошкодженні державного майна.

Як відомо,у вівторок, 23 жовтня, у Святошинському суді почали обирати запобіжний захід Коханівському, підозрюваному в завданні поранень із травматичного пістолета одному з командирів «Правого сектору» Руслану Качмалі. Засідання затягли за північ. Суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого, повинно стати звільнення лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

Активісти стали споруджувати барикади, намагаючись перешкодити вивезенню Коханівського. Поліцейські застосували силу, у залі розпорошили сльозогінний газ.

Коханівський стверджує, що не планував утечі зі Святошинського суду, де виникли заворушення.

Через погром у приміщенні суду правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею щодо пошкодження майна, винуватцям загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали активістів та вивели із залу суду.За словами начальника управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, активістам за погром у суді може загрожувати до трьох років позбавлення волів.

24 жовтня у Святошинському суді продовжили розгляд справи Коханівського. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: