США можуть посилити тиск на Росію через ситуацію у Криму

США можуть посилити тиск на Росію через ситуацію у Криму
США не знімуть санкції, поки РФ не поверне Крим і Донбас

Санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, допоки Росія не поверне повний контроль над півостровом Україні

Сполучені Штати за необхідності можуть посилити тиск на Росію, якщо вона не припинить окупації Криму та агресії на Донбасі.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН з питань Криму заявила представниця американської делегації.

«Сполучені Штати зберігатимуть і посилюватимуть, якщо це буде необхідним, тиск на Москву, щоб вона вивела свої сили та зброю з України», — заявили США.

Також американська дипломатка підкреслила, що допоки Росія не продемонструє готовність здійснити конкретні кроки для розв’язання української кризи — «немає сенсу обговорювати послаблення санкцій».

Вона також згадала недавній інцидент у Великій Британії, нагадавши заяву Ніккі Гейлі, що Сполучені Штати вважають Росію відповідальною за хімічну атаку проти двох осіб у цій країні із застосуванням бойової нервово-паралітичної речовини.

«Шкідлива, небезпечна поведінка Росії, спрямована на дестабілізацію в Україні, Сирії та будь-де в іншому місці, не може бути відділена від цього тривожного інциденту у Великій Британії», - зауважила представник американської місії.

Вона наголосила, що Сполучені Штати продовжать повною мірою підтримувати суверенітет України.

«Санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, допоки Росія не поверне повний контроль над півостровом Україні», - заявила вона.

Представник США наголосила, що для Росії існує лише один шлях – виконати міжнародні зобов'язання, припинити окупацію Криму та агресію на Сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: