США розглядають можливість закриття посольства на Кубі

США розглядають можливість закриття посольства на Кубі

Рішення про закриття посольства може бути ухвалене через акустичні атаки, які відбувались проти американських дипломатів на Кубі

США розглядають питання про закриття свого посольства на Кубі через серію інцидентів, в результаті яких ряду американських дипломатичних співробітників було надано медичну допомогу, після чого вони виїхали з Гавани. Про це держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив в інтерв'ю журналістам програми Face the Nation, яке телеканал CBS показав у неділю, 17 вересня.

За словами глави американського зовнішньополітичного відомства, Вашингтон «проводить оцінку» ситуації. Питання про припинення роботи диппредставництва зараз знаходиться «на розгляді», підкреслив Тіллерсон.

Він зазначив, що ситуація – «дуже серйозна», і в деяких випадках здоров'ю персоналу було завдано істотної шкоди. В результаті зазначених інцидентів постраждав в цілому мінімум 21 співробітник американського посольства в Гавані.

Джерела телеканалу CNN в Держдепі раніше стверджували, що мова йшла про «акустичну атаку» - направленому звуковому впливі, яке не сприймається слухом людини, але завдає шкоди його здоров'ю.

У Американській асоціації дипломатичної служби - профспілковому об'єднанні при Держдепі США - відзначали, що у постраждалих діагностували «легкі травми і набряк головного мозку», постійну втрату слуху, сильні головні болі, втрату почуття рівноваги і когнітивні порушення.

У Вашингтона поки нас немає однозначної відповіді, що могло викликати ці симптоми. Всі інциденти відбувалися з осені 2016 з серпень 2017 року.

У МЗС Куби у відповідь на звинувачення американської сторони заявили, що «безпека і благополуччя іноземних дипломатів» є для країни пріоритетом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: