США в ОБСЄ закликали РФ допустити Денисову до Сенцова та Балуха

США в ОБСЄ закликали РФ допустити Денисову до Сенцова та Балуха

Представник США нагадала, що Сенцов з 14 травня оголосив голодування

США висловили обурення у зв'язку з відмовою РФ допустити українського омбудсмена Людмилу Денисову до незаконно ув'язненим українцям Олегу Сенцову і Володимиру Балуху, і закликали негайно забезпечити зустрічі.

З такою заявою виступила 21 червня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Мішель Сайдерс.

«Ми вражені, що РФ відмовила українському омбудсмену в доступі до українського режисера і активісту Олегу Сенцову, який страждає в ув'язненні в Росії за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі», - підкреслила Сайдерс.

Представник США нагадала, що Сенцов з 14 травня оголосив голодування, домагаючись звільнення всіх українських політв'язнів. 

«Ми також стурбовані станом активіста Володимира Балуха, який голодує вже 95-й день. Російська влада повинні негайно дозволити українському омбудсмену доступ до цих укладеним і без зайвих затримок звільнити всіх, кого незаконно утримують», - підкреслила вона.

«Ми не визнаємо і ніколи не будемо визнавати спробу Росії анексувати Крим. Кримські санкції щодо Росії будуть залишатися в силі, поки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні», - також заявила Сайдерс.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов, який голодує вже 39-й день в колонії в селищі Лабитнангі, спростував слова уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової про те, що він начебто набрав вагу.

Раніше адвокат повідомив, що у Сенцова проблеми з нирками та серцем. На 26-й день голодування у нього настала криза, і, за словами Дінзе, його відвезли до лікарні за межі колонії. Там політв’язня намагалися примусово нагодувати, однак Сенцов відмовився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: