США висилають 15 кубинських дипломатів

США висилають 15 кубинських дипломатів

Висилка кубинських дипломатів із Вашингтону стала відповіддю на загадкову хворобу, якою почали хворіти американські дипломати в Гавані

Білий дім ухвалив рішення про висилку 15 кубинських дипломатів. Про відповідне рішення було повідомлено посла Куби телефонним дзвінком. Вислані кубинські дипломати мають покинути країну протягом 7 наступних днів.

Висилка 15 дипломатів із Вашингтону стала відповіддю на загадкову хворобу, якою почали хворіти американські дипломати в Гавані. Даний крок став спробою змусити посольство Куби діяти в таких самих надзвичайних умовах, в яких змушене працювати посольство США на Кубі, повідомляє The New York Times.

Як пояснив Державний секретар США Рекс Тіллерсон, США висилають 15 кубинських дипломатів у якості відплати за нездатність Гавани виконати свої зобов’язання щодо захисту дипломатів відповідно до Віденської конвенції. Як наслідок таке рішення має гарантувати рівність у проведення дипломатичної діяльності між США і Кубою.

Минулого тижня адміністрація Дональда Трампа прийняла рішення щодо зменшення чисельності співробітників дипмісії на Кубі до базового мінімуму в 27 осіб, які виконують завдання в надзвичайних умовах. Державний департамент заявляє про те, що Гавана має дати чіткі запевнення, що атаки проти співробітників посольства більше не продовжаться у разі їх повернення.

Даний крок США став відповіддю на низку дуже дивних захворювань, які почали вражати американських дипломатів і їх дружин із грудня 2016 року. До кінця січня 2017 року американці прийшли до висновку, що хвороба пов’язана і, можливо, є наслідком певного типу атаки через застосування відповідних технічних засобів, токсинів або вірусу. При цьому у сьогоднішній заяві представники Державного департаменту поспішили наголосити, що таким рішенням США не хочуть сказати, що вважають саме уряд Куби винним у цих інцидентах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: