США зменшили офіційну делегацію КНР в чотири рази

США зменшили офіційну делегацію КНР в чотири рази
Лю Хе - економічний радник китайського лідера 

Вашингтон намагався тиснути на Пекін вимогою зменшити делегацію радника Си Цзиньпіна

Гонконгське видання The South China Morning Post повідомило про те, що на вимогу американської сторони делегація, яка супроводжувала Лю Хе під час візиту до США, була зменшена із 40 до 10 осіб. Візит головного економічного радника Си Цзиньпіна до США відбувався минулого тижня і тривав п’ять днів.

Китайська преса фактично не надавала жодних деталей даного візиту і результатів переговорів в Вашингтоні, при цьому називаючи його позитивним. Єдиним успіхом візиту Лю Хе вважають згоду США продовжувати діалог із економічних питань, при тому що Пекіну не вдалося переконати уряд Дональда Трампа відновити всеохоплюючий діалог із питань економіки.

Таке обмеження на кількість членів делегації розглядається в КНР як спроба тиску із боку США. Загалом же джерела в уряді США заявляють про те, що час пустих обіцянок із боку КНР закінчився. Мова йде про ліквідацію дефіциту в торгівлі на користь Пекіну шляхом відкриття китайського ринку для американських товарів і послуг, а також дотримання прав інтелектуальної власності із боку китайських компаній. Як наслідок, Вашингтон не буде поспішати із майбутніми переговорами із китайською стороною по питанням двосторонньої торгівлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: