Стало відомо, чому Росія заборонила Telegram. ФСБ розкрила плани Дурова

Стало відомо, чому Росія заборонила Telegram. ФСБ розкрила плани Дурова

Справжньою причиною для блокування месенджера Telegram в Росії можуть бути плани його власника запустити свою криптовалюту

Роман Антипкін, співробітник 12-го центру ФСБ, що курирує в тому числі питання оперативно-розшукових заходів, що проводяться в мережах зв'язку за допомогою технічних засобів, відправив колегам лист, в якому роз'яснив, що справжня причина блокування Telegram в Росії полягає в бажанні Павла Дурова запустити на основі месенджера «повністю неконтрольовану фінансову систему». Про це пише РБК.

Це сталося 18 квітня.

«Колеги, так історія взагалі не про це, як ви не розумієте! Історія не про ключі і тероризм <...>. Паша Дуров вирішив стати новим Мавроді. Запустивши свою крипту, ми в Росії отримаємо повністю неконтрольовану фінансову систему. І це не біткоїни для маргіналів, це буде просто, надійно і безконтрольно. Це загроза безпеці країни <...>. Вся наркота, обнал, торгівля органами піде через Пашину крипту, а він буде говорити: «Я ні до чого, забороніть слова, їх використовують терористи», - йдеться в листі, підписаному Антипкіним.

Справжність листа підтвердили федеральний російський чиновник і топ-менеджер одного з російських операторів зв'язку. Сам лист відправлено з пошти в домені 12center.ru. Про Романа Антипкіна учасники ринку і чиновники, з якими поговорило видання, розповідають, що він неодноразово представляв 12-й центр ФСБ на різних нарадах. Зокрема, з реалізації «закону Яровиої».

В Росії тривають безуспішні намагання заблокувати месенджер Telegram. Вони супроводжуються попутним блокуванням IP-адрес хмарних сервісів Amazon, Google і інших провайдерів.

20 квітня стало відомо, що «Роскомнадзор» заблокував доступ до 18 VPN і проксі-серверів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: