Стало відомо, скільки білоруси зароблять на ремонті доріг України (документ)

Стало відомо, скільки білоруси зароблять на ремонті доріг України (документ)
Президент Білорусії Олександр Лукашенко під час ремонту доріг

В «Укравтодорі» наголосили, що компаній-нерезидентів найчастіші викидають із торгів через невідповідність їхніх пропозицій

Станом на 4 вересня вже дві білоруські компанії здобули перемоги на тендерах з ремонту доріг України.

Таку інформацію «Главкому» надав в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак у відповіді на запит.

За його даними, ВАТ «Дорожньо-будівельний трест №2» (Гомель, Білорусь) виграло тендер вартістю 113 млн грн на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення. Також перемогу здобуло ВАТ «Дорожньо-будівельний трест №4» (Брест, Білорусь), яке 30,1 млн грн виконає поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Новак наголосив, що поширеними підставами для відхилення білоруських фірм із українських тендерів стала невідповідність пропозицій вимогам тендерної документації.

«Проте, за результатами оскарження рішень замовників до Антимонопольного комітету України, вимоги учасників (з Білорусі - «Главком») у більшості випадків були задоволені», - зауважив очільник «Укравтодору».

Як повідомляв «Главком», комунальна корпорація «Київавтодор», за результатами електронних торгів, оприлюдинила повідомлення про намір укласти угоду з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на проведення капітального ремонту столичного Набережного шосе (на ділянці від Поштової площі до мосту Метро).

Натомість найнижчу ціну за результатами аукціону запропонувало білоруський «Дорожно-строительный трест №4» - 124,7 млн грн. Однак замовник відхилив його пропозицію через невідповідність тендерній документації.

Нагадаємо, що навесні цього року президент України Петро Порошенко закликав білоруські підприємства брати участь у тендерах з будівництва доріг в Україні. 

«Ми домовилися про те, щоб розширити ринки Білорусі для українських товарів, послуг. На взаємній основі. Ми чекаємо білоруські підприємства в тендерах з будівництва доріг на території України, а українських будівельників чекають на різних тендерах з будівництва на території Білорусі», - сказав він на спільному брифінгу з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: