Сучасне кріпацтво у Польщі: українці терплять жахливі умови праці, - експерт

Сучасне кріпацтво у Польщі: українці терплять жахливі умови праці, - експерт
Українські працівники у Польщі

У Польщі діє законодавство, яке трохи нагадує рабовласництво

Українці, які працюють у Польщі, дуже часто терплять жахливі умови праці, але не звільняються, оскільки кожен іноземний працівник там фактично прив’язаний до конкретного роботодавця. Про це розповіла в інтерв’ю «Главкому» лідер організації «Євромайдан Варшава» Наталія Панченко.

Здебільшого українці, які телефонують на лінію «Євромайдану Варшава» та розповідають, що їхні права порушуються, нічого з цим не роблять. «Коли ж ми пропонуємо поскаржитись у відповідні органи, або змінити роботодавця, нам пояснюють, що не бажають скаржитися через страх втратити роботу і неможливості за місяць знайти нову. Таким чином, українці мають терпіти погане ставлення до себе, яке б в інших обставинах і умовах не терпіли б», - пояснила Панченко.

За словами лідера організації «Євромайдан Варшава», наші співвітчизники не мають вибору.

«Наразі у Польщі діє законодавство, яке, на жаль, у XXI столітті трохи нагадує рабовласництво, оскільки кожен іноземний працівник фактично прив’язаний до конкретного роботодавця», - додала Панченко.

Нагадаємо, міжнародна компанія Lindab, що має виробничі потужності під Варшавою, зобов’язала співробітників-українців носити одяг у кольорах національного прапору, через що зіткнулася із звинуваченнями в дискримінації. Скарг з боку працівників українського походження не надходило. 

Польський омбудсмен звернеться до інспекції праці для проведення перевірок на заводі Lindab під Варшавою, оскільки вимоги до українців «можуть мати дискримінаційний характер»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: