Суд арештовує свердловини компаній екс-міністра екології Злочевського

Суд арештовує свердловини компаній екс-міністра екології Злочевського
Фото з відкритих джерел

Рішення було винесено за клопотанням Генпрокуратури 1 липня

Печерський райсуд Києва заарештував 14 свердловин ТОВ «Парі», що входить до складу групи компаній Burisma колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Рішення було винесено за клопотанням Генпрокуратури 1 липня, - повідомляє «Українська правда» з посиланням на Єдиний держреєстр судових рішень.

Зокрема, заарештовано шість свердловин на Никловицькому родовищі у Львівській області, шість свердловин на Пилипівському родовищі в Івано-Франківській області та дві свердловини на Шереметьєвському родовищі в Чернівецькій області.

Раніше в Держреєстрі судових рішень було оприлюднено дві ухвали про накладення арештів на 20 свердловин ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» і 12 свердловин ТОВ «Перша українська газонафтова компанія» (обидві - входять до Burisma). Загалом, кількість заарештованих свердловин компаній групи Burisma становить 46 одиниць в 5 областях.

Також 1 липня суд заарештував свердловину ТОВ «Сістемойлінженерінг» (належить кіпрській "Diloretio Holdings Ltd, офіційно не входить до Burisma) на Водянівській площі в Харківській області.

Всі ці арешти були накладені в рамках досудового розслідування Генпрокуратури №42014000000000375 від 7 липня 2014 року щодо присвоєння грошових коштів посадовими особами державної компанії «Укргазвидобування» протягом 2010-2014 років при виконанні договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами низки компаній з групи Burisma (належить Злочевському).

Як повідомлялось, Злочевський є власником компанії Burisma Holdings, яка заснована 2002-го року. До її складу входять чотири операційні компанії, що займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, - енергосервісна компанія «Еско-Північ», «Парі», «Перша українська газонафтова компанія» та «Алдеа». Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: