Суд продовжив арешт бразильському екс-бойовику «ДНР» Лусваргі

Суд продовжив арешт бразильському екс-бойовику «ДНР» Лусваргі
Павлоградський суд почав слухати справу Лусваргі 7 травня

За рішенням суду він перебуватиме під вартою до 28 січня 2019 року

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області продовжив термін утримання під вартою громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі ще на 60 днів – до 28 січня 2019 року.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 20 листопада.

Це було перше засідання суду, на якому інтереси громадянина Бразилії представляв адвокат, призначений державою, від Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Іван Мелешко.

На засіданні минулого тижня суд задовольнив клопотання Лусваргі про зміну адвоката Валентина Рибіна, який вкотре не прибув на засідання.

Клопотання про продовження тримання під вартою на засіданні 20 листопада заявила прокуратура, обвинувачений проти продовження запобіжного заходу не заперечував, повідомив адвокат Радіо Свобода.

За даними суду, наступне засідання призначене на 15 січня 2019 року.

Раніше Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області взяв під варту бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Як повідомляв «Главком», 4 травня у Києві націоналісти організації С14 схопили бразильського бойовика Маркуса Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Посольство Бразилії в Україні відмовилося допомагати бразильцю Рафаелю Лусваргі, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі.

Лусваргі був засуджений вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці. Однак у серпні 2017 вирок бразильському бойовику скасували і призначили розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності.

На початку травня стало відомо, що бразилець, який воював на боці «ДНР», живе у московському монастирі в Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: