Суд продовжив арешт полковнику Без'язикову, якого звинувачують в держзраді

Суд продовжив арешт полковнику Без'язикову, якого звинувачують в держзраді

Полковник ЗСУ Іван Без'язиков

Захист на засіданні просив призначити Без'язикову домашній арешт із носінням електронного браслета

В п'ятницю, 23 березня, Шевченківський районний суд Києва продовжив на два місяці тримання під вартою полковника Івана Без'язикова, якого звинувачують у державній зраді.

Захист на засіданні просив призначити Без'язикову домашній арешт із носінням електронного браслета, але прокурор сказав, що підсудний може втекти, повідомляє «5 канал».

«Пан Без'язиков, перебуваючи в лавах ЗСУ, займав досить високий пост, деякі свідки були в підпорядкованому йому положенні. Тому, використовуючи свої зв'язки, як особистісні, так і професійні, перебуваючи на волі, на думку органу досудового розслідування та прокуратури, пан Без'язиков може якимось чином вплинути на зазначених свідків із метою надання їм тих чи інших, скоригованих на користь пана Без'язиков, показань», - заявив прокурор Олег Пересада.

Нагадаємо, 12 грудня 2016 року Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з «ДНР».

За даними СБУ, військовий розвідник, полковник ЗСУ, звільнений з полону бойовиків влітку 2016 року, Іван Без'язиков мав посвідчення, підписане ватажком «ДНР» Олександром Захарченком.

Шевченківський районний суд столиці визначається із запобіжним заходом для Без'язикова, і вже тимчасово випустив його з-під варти – зі спеціальної клітки до зали суду поряд із адвокатами. Невдовзі підозрюваному стало зле і його госпіталізували до однієї з київських лікарень.

Наразі він підозрюється у скоєнні злочину за ст.258-3 ККУ - участь у терористичній організації.

Наприкінці грудня 2016 року Служба безпеки України на офіційному каналі YouTube оприлюднила телефонні розмови полковника ЗСУ Івана Без’язикова щодо його співпраці з бойовиками, підконтрольними спецслужбам РФ.

Читайте  також матеріал «Главкома»: Адвокат полковника-«шпигуна» Івана Без’язикова: Зараз іде переписування історії Іловайського котла

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: