«Святковий настрій зараз у дефіциті»: президент закликав українців відпустити тяжкі емоції

«Святковий настрій зараз у дефіциті»: президент закликав українців відпустити тяжкі емоції
Володимир Зеленський: вкрай важливо спробувати відпустити тяжкі емоції цього року, щоб мати чисте серце для 2021

Президент радий, що хоча б стосовно різниці в календарних датах серед українців цього року не було великих суперечок

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців із нагоди Різдва за григоріанським календарем.

Відповідне повідомлення опубліковане у Facebook глави держави.

За словами президента, 2020 рік був роком «великих випробувань, шокуючої пандемії та карантинів, нових економік і суттєво обмежених комунікацій», тому для багатьох українців святковий настрій зараз у дефіциті.

«Але все ж таки вкрай важливо спробувати відпустити тяжкі емоції цього року, щоб мати чисте серце для 2021-го» , – зазначив Зеленський.

Президент також радий, що хоча б стосовно різниці в календарних датах серед українців цього року не було великих суперечок.

«Це вже позитив. Різдво Христове – це ж не про дату, а про оновлення та надію. Про те, що люди завжди мають шанс змінитися, прийшовши, як за зіркою, до того, що є справді цінним. Про те, що хоча б інколи треба мати змогу розширити горизонт і зазирнути в майбутнє», – наголосив Зеленський.

Він також й закликав не забувати про військових, які забезпечують «наше з вами життя», і медичних працівників, які захищають Україну «на другому фронті – ковідному».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Різдвом.

Ввечері 24 грудня у Базиліці святого Петра у Ватикані відбулася Різдвяна Літургія під проводом Папи Римського Франциска.

Нагадаємо, предстоятель ПЦУ Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що святкування Різдва Христового в один день 25 грудня можливе після того, коли до такого рішення «дозріє» Церква та віряни.

Єпископ Української Греко-Католицької Церкви, апостольський візитатор для українців-католиків в Італії та Іспанії владика Діонісій Ляхович розповів, що святкувати Новий рік перед Різдвом не є нормально.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: