Талібан і США проведуть новий раунд мирних переговорів в Катарі

Талібан і США проведуть новий раунд мирних переговорів в Катарі

Представники офіційного уряду Афганістану не братимуть участь в перемовинах

Член руху Талібан заявив про те, що представники даного афганського терористичного угрупування проведуть новий раунд мирних переговорів із представниками уряду США. Переговори проходитимуть 9-10 січня в Катарі.

При цьому представники офіційного афганського уряду не будуть брати участь в цьому заході, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

До цього Талібан скасував заплановану зустріч в Саудівській Аравії через те, що Ер-Ріяд вимагав залучення до переговорів членів кабульського уряду. Таліби не визнають легітимність режиму Ашрафа Гані, якого вони вважають маріонеткою США. Іран і Пакистан також намагаються переконати талібів допустити до переговорів представників офіційного уряду Афганістану.

Зустріч в Катарі стане четвертими раундом перемовин між представниками руху Талібан та спеціальним посланником США щодо афганського примирення Залмаєм Халілзадом. Члени руху Талібан окремо наголосили на тому, що учасниками майбутньої зустрічі в Катарі будуть лише вони і американці. До цього в рамках консультацій в грудні 2018 року до процесу також були залучені представники Саудівської Аравії, ОАЕ і Пакистану. Таліби перш за все  хочуть обговорити із американцями в Досі питання виведення сил США із Афганістану, обмін в’язнями і заручниками, а також можливість вільного переміщення для лідерів даного терористичного угрупування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: