Тарута: Завдання нашої політичної сили - зменшити тарифи на 40%

Тарута: Завдання нашої політичної сили - зменшити тарифи на 40%

За словами Тарути, зменшити  тарифи на 40 відсотків реальна можливість за рахунок повної інноваційної модернізації енергетичного сектору

Представники бізнесу та експерти обговорили стан енергетичного сектору Києва, рішення щодо підвищення енергоефективності, а також інвестиційні проекти в енергосекторі

У Києві та Україні загалом необхідно міняти застарілі підходи в енергетичному секторі. Про це заявив лідер політичної партії «Основа», народний депутат України Сергій Тарута під час круглого столу з представниками бізнесу та експертами, де обговорювали стан енергетичного сектора Києва, рішення щодо підвищення енергоефективності, а також інвестиційні проекти в енергосекторі.

За словами Тарути, їхня політична сила поставила для себе завдання - зменшити  тарифи на 40 відсотків.

«І це не популізм, а реальна можливість за рахунок повної інноваційної модернізації енергетичного сектору, електростанцій, котельних, теплотрас тощо», - підкреслив він, вказавши на необхідність визначення оптимальної моделі для кожного регіону.

Сергій  Тарута  вважає, що Україна повинна орієнтуватися на світовий досвід реформування енергосектору.

«Ми повинні дивитися, що  буде у світі через 10 - 20 років, бути в тренді», - сказав він і навів приклад позитивного досвіду реформування Алчевського металургійного комбінату. 

Крім того, лідер політсили «Основа» нагадав, що Україна має значні запаси вуглеводневої сировини. «Лише  запаси природного метанового і сланцевого газу складають 10 трлн кубометрів, не кажучи  про сланцеву нафту, запаси вугілля і газу в карбонатних породах. Це колосальні ресурси. Я вже не говорю про біоресурси. Ми є клондайком», - сказав він, акцентувавши увагу на тому, що це питання необхідно вирішувати в комплексі і дивитися на нього ширше.

Водночас, голова Київської міської організації політичної партії «Основа» Володимир Колот акцентував увагу на незадовільному стані енергетичного сектору Києва.

За словами Колота, підвищення тарифів не вплинуло на якість надання житлово-комунальних послуг киян. 

«Ми багато спілкуємося з киянами, здійснюємо моніторинг.  Мешканці  кожного району говорять про високі тарифи і неякісні послуги», - зазначив він.

Голова політичної сили «Основа» Андрій Ніколаєнко згоден з тим, що Київ, як столиця України, має бути в тренді і показувати приклад іншим регіонам в енергетичному секторі.

Ніколаєнко підкреслив, що енергетичні проблеми виникають, зокрема, внаслідок застарілих технологій, устаткування, не говорячи про структуру власності енергетичних об'єктів.

 «Має бути стратегія, інші підходи до структури власності.  Але також і державна політика повинна стимулювати використання альтернативних, поновлюваних джерел енергії», - відзначив він.

На завершення відбулася дискусія з питань  поліпшення стану енергетичного сектору. Також було представлено конкретні кейси, проекти, реалізація  яких могла б поліпшити ситуацію в цій сфері.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: