Тимчасовим главою UA:Суспільне призначили Чернотицького

Тимчасовим главою UA:Суспільне призначили Чернотицького
Микола Чернотицький — член правління НСТУ

Чернотицький не був присутнім на засіданні наглядової ради, тому поки невідомо, чи погодиться він тимчасово очолити Суспільне

Наглядова рада «Національної суспільної телерадіокомпанії України» призначила виконувачем обов’язків глави Суспільного члена правління НСТУ Миколу Чернотицького. Конкурс із відбору нового очільника оголосять на наступному тижні.

Про це Громадському повідомила членкиня Наглядової ради Суспільного телебачення Світлана Остапа.

За її словами, Чернотицький не був присутнім на засіданні наглядової ради, тому поки невідомо, чи погодиться він тимчасово очолити Суспільне.

Зазначимо, що Микола Чернотицький — член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури.

Остапа також розповіла, що, скоріш за все, на початку наступного тижня відбудеться ще одне засідання Наглядової ради НСТУ, на якому призначать конкурс із відбору нового постійного глави Суспільного.

Нагадаємо, сьогодні, 31 січня, Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України підтримала рішення про дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією.

Сам Зураб Аласанія заявив про порушення з боку членів Наглядової ради НСТУ під час голосування про дострокове розірвання контракту з ним.

Світлана Остапа в коментарі «Главкому» причиною розірвання контракту назвала порушення його положень Зурабом Аласанією.

«Є контракт. Якщо порушені пункти контракту, ми можемо виносити таке питання на голосування (питання розірвання угоди) Наглядової ради», - сказала вона, проте не повідомляючи про які з них іде мова. «Засідання проходило у закритому режимі. Протягом п'яти днів ми оприлюднимо протокол сьогоднішнього засідання, в якому містимуться всі підстави сьогоднішнього рішення», - повідомила Світлана Остапа і додала, що очільник «Суспільного» був присутнім на засіданні і знає про причини розірвання договору. 

Зураб Аласанія був обраний головою правління Суспільного 10 квітня 2017 року - строком на чотири роки.

Як відомо, влітку 2018 року колишні журналісти Національної суспільної телерадіокомпанії вимагали від Державного комітету з телебачення та радіомовлення звільнити голову правління НСТУ Зураба Аласанію через «цензуру та корупцію».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: