Аласанія оскаржуватиме своє звільнення у суді: порушено всі процедури

Аласанія оскаржуватиме своє звільнення у суді: порушено всі процедури
UA:Суспільне достроково розірвало контракт із Аласанією

Аласанія заявив про порушення з боку Наглядової ради UA:Суспільне

Голова правління Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телекомпанія України» Зураб Аласанія заявив про порушення з боку членів Наглядової ради НСТУ під час голосування про дострокове розірвання контракту з ним.

Про це Аласанія написав на своїй сторінці у Facebook.

«Алергія влади на Суспільне дійшла стадії інтоксикації. Наглядова Рада (на засідання якої ми прийшли з річним звітом, але його не заслухали) достроково припинила контракт голови правління. У порядку денному питання не було. За поданням «з голосу» Козака і поправкою Панича поставили на голосування, зробили голосування «закритим і таємним» та проголосували. Складом: Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа, Вадим Міський, Володимир Яворівський, Тарас Аврахов, Олексій Панич, В‘ячеслав Козак, Віктор Таран, Сергій Таран, Наталя Скрипка, Ігор Хохич, Олександр Павличенко. Троє проти, дев'ять – за. Причини мені невідомі, офіційного обґрунтування немає (обіцяють за тиждень)», – ідеться у Facebook-повідомленні Аласанії.

«Що далі? Порушено всі процедури; судова боротьба можлива і навіть обов‘язкова – після обнародування причин», – написав Зураб Аласанія і попросив журналістів про підтримку «Суспільного».

Нагадаємо, сьогодні, 31 січня, Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України підтримала рішення про дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією.

Сам Зураб Аласанія відмовився прокоментувати «Главкому» рішення про його відсторонення з посади. Світлана Остапа в коментарі «Главкому» причиною розірвання контракту назвала порушення його положень Зурабом Аласанією. «Є контракт. Якщо порушені пункти контракту, ми можемо виносити таке питання на голосування (питання розірвання угоди) Наглядової ради», - сказала вона, проте не повідомляючи про які з них іде мова. «Засідання проходило у закритому режимі. Протягом п'яти днів ми оприлюднимо протокол сьогоднішнього засідання, в якому містимуться всі підстави сьогоднішнього рішення», - повідомила Світлана Остапа і додала, що очільник «Суспільного» був присутнім на засіданні і знає про причини розірвання договору. 

Зураб Аласанія був обраний головою правління Суспільного 10 квітня 2017 року - строком на чотири роки.

Як відомо, влітку 2018 року колишні журналісти Національної суспільної телерадіокомпанії вимагали від Державного комітету з телебачення та радіомовлення звільнити голову правління НСТУ Зураба Аласанію через «цензуру та корупцію».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: