Тимошенко: ми нікому не дамо забути Будапештський меморандум

Тимошенко: ми нікому не дамо забути Будапештський меморандум
Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко зазначила, що Будапештський меморандум – невід’ємна частина світового порядку

Лідер «Батьківщини» пропонує Україні перейти до Будапештського формату і посадити за стіл переговорів США, Британію і Росію

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко переконана, що необхідно посилити міжнародні переговори щодо повернення миру в Україну завдяки більш поглибленому формату – «Будапешт плюс».

Про це вона заявила під час програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

За словами Тимошенко, повернути мир в Україну – це дуже відповідальна річ. Саме тому нашій державі потрібно негайно перейти до Будапештського формату та посадити за стіл переговорів ті країни, які давали нам у 1994 році фундаментальні гарантії  безпеки в обмін на відмову українців від третього за потужністю ядерного потенціалу у світі.

«Чому, коли ми маємо в руках цей меморандум, де прямо написано: перший крок агресії проти України – і лідери країн-гарантів зобов’язані сісти за стіл переговорів і припинити війну, це досі не зроблено? Тому що за спиною в України йдуть нечесні домовленості, за нашою спиною руйнують країну. І заробляють мільярди на війні: там йде потужна контрабанда, наркотрафіки, немає оподаткування», – обурилася вона.

Лідер «Батьківщини» також зазначила, що Будапештський меморандум – невід’ємна частина світового порядку, міжнародного права.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: