Тимошенко пояснила, як реформа забрала у пенсіонерів десятки мільярдів гривень

Тимошенко пояснила, як реформа забрала у пенсіонерів десятки мільярдів гривень
3 жовтня Верховна Рада проголосувала за прийняття в Україні пенсійної реформи

Влада провела реформу в той час, як інфляція складає 50%, зазначила Тимошенко

Голова фракції ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що влада провела так звану пенсійну реформу в той час, як інфляція складає 50%. Таким чином вона ліквідувала індексацію пенсії під інфляцію. Тому усі пенсіонери, які вийдуть на пенсію з 1 січня 2018 року будуть отримувати на 35% менше, ніж би отримували без пенсійної реформи.

Про це Тимошенко зазначила  в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK.

«Якби з того моменту, коли Порошенко прийшов на посаду, українцям індексували пенсії, то сьогодні середня пенсія складала б 3651 гривню, і ніхто менше, ніж 2500 гривень не отримував. Натомість влада зберегла середню пенсію на рівні 1921 гривні, тобто тримає виплати в два рази нижчими, ніж мало б бути», – пояснила Тимошенко.

За її словами, натомість підвищили пенсії відбулося тільки для тих, у кого і були високі пенсії. Натомість тим, хто отримував копійки, такі ж копійки і додали.

«Наприклад, судді, яких зараз чи не всі звинувачують у корупції, виходять з пенсією 185 тисяч 660 гривень. Відтак, прокурори, чиновники та всі, хто працюють в державних корпораціях, виходять на пенсії із сотнями тисяч гривень в місяць», – зауважила Тимошенко.

Політик констатує, що реальна пенсійна реформа полягає в тому, що у людей забрали індексацію під час інфляції.

«Влада провела реформу в той час, як інфляція складає 50%. Таким чином вона ліквідувала індексацію пенсії під інфляцію. Тому усі пенсіонери, які вийдуть на пенсію з 1 січня 2018 року будуть отримувати на 35% менше, ніж отримували б без пенсійної реформи. До того ж, і осучаснення пенсій, яке раніше проводили для підняття виплат, тепер проводитимуть для зменшення пенсій, щоб урівняти минулорічні нарахування. Тобто, такими кроками влада просто забрала у людей десятки мільярдів гривень із їхніх кишень», – наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що 3 жовтня Рада ухвалила пенсійну реформу, 8 жовтня президент Петро Порошенко підписав її. 

Читайте також матеріал «Главкома» «Пенсійна реформа. Про що мовчить Гройсман?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: