Тимошенко розказала свій рецепт медичної реформи

Тимошенко розказала свій рецепт медичної реформи
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко

«У найкращих країнах світу страхові медичні внески людині, яка працює, платять роботодавці. А якщо людина не працює (пенсіонери, безробітні) - держава», – переконує лідер партії «Батьківщина»

Обов’язкове медичне страхування забезпечить людям якісне лікування, а лікарям – гідні зарплати. Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з громадою Рівненщини.

За словами Тимошенко, потрібно взяти досвід найкращих країн світу, що живуть на основі обов’язкової страхової медицини. «Там страхові медичні внески людині, яка працює, платять роботодавці. А якщо людина не працює (пенсіонери, безробітні) - платить держава. Тоді ми матимемо справжню медицину: оплачені послуги та нормальну зарплату для медиків», – переконувала вона.

Юлія Тимошенко розкритикувала медичну реформу, що сьогодні реалізується в Україні, бо кожен лікар першої ланки (сімейні лікарі) обслуговуватиме 2 тис. пацієнтів.

«Чи зможе один лікар якісно обслужити 2 тис. пацієнтів? Він зможе піти у відпустку або захворіти?» – запитала Голова партії.

Окрім того, як зауважила політик, на одного пацієнта на місяць передбачається близько 50 грн, у яких закладені зарплата лікаря, медсестри і повне обстеження кожного пацієнта на першому рівні.

Найкритичнішою Юлія Тимошенко назвала ситуацію із сільською медициною. Передбачається, що хвора людина має зв’язуватись з лікарем і консультуватися щодо подальшого лікування через Skype. «Але також виникає питання, як літня людина в сільській місцевості, де немає відповідних гаджетів та Wi-Fi, зможе це зробити», - цікавиться голова партії «Батьківщина».

Як повідомлялося, більшість заяв Юлії Тимошенко не відповідають дійсності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: