Трамп хоче повернути Росію у G8, щоб обговорювати Україну

Трамп хоче повернути Росію у G8, щоб обговорювати Україну
Дональд Трамп на саміті Великої сімки

Трамп зазначив, що якби Путін був присутній на самітах Великої вісімки, то вони б усі мали можливість обговорити з ним ситуацію в Сирії і Україні

Президент США Дональд Трамп пояснив свої слова про необхідність повернення Росії до G8. Так, глава США вважає, що оскільки більша частина часу на самітах присвячена обговоренню Росії, було б логічно, щоб на зустрічі були присутні її представники. Про це Трамп заявив в інтерв'ю Fox News.

«Ви знаєте, ми витрачаємо, напевно, 25 відсотків нашого часу, говорячи про Росію (на самітах G8, - ред.), І я сказав, що не було б краще, якщо б вони були тут. Я не за Росію. Я за Сполучені Штати», - розповів Трамп.

Він також зазначив, що якби Путін був присутній на самітах Великої вісімки, то вони б усі мали можливість обговорити з ним ситуацію в Сирії і Україні.

«Як приклад, я вам скажу, якби він був на цій зустрічі, я міг би попросити його зробити те, що добре для світу, що добре для країни, то добре для нього», - підкреслив Трамп.

Раніше лідери країн «Великої сімки» на саміті в канадському Квебеку одноголосно виступили проти повернення Росії у формат G8, що раніше запропонував президент США Дональд Трамп.

Як повідомлялося, раніше американський президент Дональд Трамп висловився за відновлення членства Росії у Великій вісімці. Його підтримав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

У Франції назвали «непослідовною» пропозицію Трампа повернути Росію в G8.

У Канаді заявили, що позиція країни в питанні повернення Росії у Велику вісімку (G8), яка полягає в тому, що це можливо лише після деокупації Криму, залишається незмінною.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в бундестазі, заявила, що не бачить на сьогодні передумов повернення Росії в G7.

Президент Європейської Ради Дональд Туск виступає проти перегляду формату G7 та повернення до нього Росії.

Росія була виключена з групи держав із найрозвиненішими економіками після анексії українського Криму в 2014 році. Сьогодні до групи належать Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Сенатор Джон Маккейн розкритикував пропозицію президента США Дональда Трампа повернути Росію до складу «Великої вісімки».

Читайте також статтю: Хто отримає «місце у пеклі»? Головні підсумки саміту G7

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: