Трамп обговорив вбивство журналіста Хашоггі з керівництвом ЦРУ та Держдепу

Трамп обговорив вбивство журналіста Хашоггі з керівництвом ЦРУ та Держдепу
Джамаля Хашоггі вбили у посольстві Саудівської Аравії у Стамбулі

ЦРУ також передало звіт в Конгрес і цілий ряд урядових організацій

Президент США Дональд Трамп ознайомився з доповіддю ЦРУ, в якій називається ім'я головного замовника вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. Американські спецслужби з'ясували, що санкцію на вбивство Хашоггі дав наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила про це журналістам 17 листопада, пише «Голос Америки».

«Президент, який вранці вилетів з Вашингтона на північ Каліфорнії, обговорив зміст доповіді по телефону з директором ЦРУ Джиною Хаспел і держсекретарем Майком Помпео. ЦРУ також передало звіт в Конгрес і цілий ряд урядових організацій», - інформує ЗМІ.

Співрозмовник агентства, знайомий з текстом доповіді, розповів, що ЦРУ прийшло до висновку про причетність принца до вбивства, спираючись на непрямі докази. В якості одного з таких доказів наводиться політична впливовість принца, який став де-факто одноосібним лідером країни (формально Саудівською Аравією керує його батько, король Салман).

Напередодні стало відомо, що ЦРУ назвало замовника вбивства журналіста Хашоггі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що розслідування справи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі має бути міжнародним.

Раніше повідомлялося, що Туреччина передала записи, що стосуються вбивства саудівського журналіста, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Прокуратура Саудівської Аравії висунула звинувачення на адресу 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства Хашоггі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: