Трамп у Twitter подякував російському боту - The Washington Post

Трамп у Twitter подякував російському боту - The Washington Post

Президент США підтримав мережу, створену у соцмережах для поширення російської пропаганди

Американські ЗМІ повідомили, що за аккаунтом прихильниці Дональда Трампа, яку ретвітнув президент США, міг стояти російський бот. 

«Вранці у суботу президент Трамп подякував у Twitter свій суперфанатці в соціальних мережах - Ніколь Мінсі, розрекламувавши її похвалу на свою адресу перед своїми 35 млн підписників. Ось у чому проблема: немає свідчень того, що стрічка в Twitter належить комусь на ім'я Ніколь Мінсі. А аккаунт, згідно з даними експертів, містить багато ознак російської кампанії з дезінформації», - повідомляє The Washington Post.

Стаття вийшла під заголовком: «Цікавий випадок «Ніколь Мінсі», шанувальниці Трампа, яка може бути насправді російським ботом».

У статті йдеться, що в неділю Twitter призупинив аккаунт Мінсі, відомий як @ ProTrump45, після того, як кілька користувачів викрили, що він, ймовірно, був фейком, створеним для поширення контенту на підтримку Трампа.

.jpg_13

nicolemincey_01

«Інтернет-сищики опублікували дані про те, що обліковий запис змінив назви кілька разів від цих вихідних, - йдеться у статті. - Експерти кажуть, що акаунти, як цей, часто швидко зникають, як тільки їх викриють або вони досягнуть своєї мети . Ніхто на ім'я Ніколь Мінсі не заявляв, що аккаунт – її».

«У якийсь момент аккаунт міг охопити 150 тис. підписників, - пише видання. - Згідно з іншим користувачем Twitter, він був пов'язаний з подібними акаунтами, що, за словами експертів, вказує на мережу, створену для поширення пропаганди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: