Трамп відмовився підтвердити підтримку Паризької кліматичної угоди

Трамп відмовився підтвердити підтримку Паризької кліматичної угоди
Дональд Трамп

Остаточне рішення американський президент прийме протягом тижня

Президент США Дональд Трамп відмовився підтвердити підтримку Паризької кліматичної угоди в підсумковому документі саміту G7 в суботу, заявивши, що протягом тижня прийме остаточне рішення, чи залишатимуться Сполучені Штати в цьому договорі.

Про це повідомило в суботу американське впливове видання The New York Times.

«Трамп не прийняв рішення після трьох днів закритих спірних дебатів та інтенсивного лобіювання з боку інших лідерів, навіть коли інші шість лідерів країн G7 підтвердили свою прихильність зниженню рівня забруднення, що призводить до глобального потепління, в спільному комюніке, опублікованому в суботу», - зазначається в повідомленні.

Лобіювання зайшло в глухий кут, а наміри Трампа щодо кліматичної угоди так і залишились неясними. Це лише підкреслило наявність розбіжностей між Сполученими Штатами та їхніми союзниками в контексті глобального екологічного договору.

Реакція була швидкою й критичною, пише видання. Директор стратегії і політики Союзу стурбованих учених Олден Мейер заявив, що «продовження президентом Трампом розмов про те, чи залишитися або вийти з Паризької угоди зробило неможливим консенсус на саміті в Таорміні щодо необхідності амбітних дій в плані клімату». Водночас, учений акцентував увагу, що Трамп «перебуває в абсолютній ізоляції».

Виконавчий директор Greenpeace International Дженніфер Морган у цьому зв'язку наголосила, що «тепер президент Трамп має повернутися до Вашингтона й прийняти правильне рішення, сприйняти серйозно виклик кліматичних змін та вжити заходів з рештою світу».

Неузгоджене комюніке G-7 забезпечило Сполученим Штатам трохи більше часу для того, щоб розв'язати внутрішні спори в Білому домі, чи потрібно виходити з Паризької угоди, пише видання. Поки ж США перебувають «у процесі перегляду своєї політики в питанні кліматичних змін та Паризької угоди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: