Трамп заявив, що слова Зеленського повинні покласти край «телефонному» скандалу

Трамп заявив, що слова Зеленського повинні покласти край «телефонному» скандалу
Дональд Трамп

Трамп заявив, що скарга інформатора на розмову його з Зеленським «повністю відрізняється і суперечить його справжній розмові з новим президентом України»

Президент США Дональд Трамп вважає, що заява українського лідера Володимира Зеленського під час саміту ООН має покласти край роздутому демократами «телефонному» скандалу.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

«…Розмова з новим і дуже хорошим президентом України, який сказав фейковим новинам в ООН, що я на нього не тиснув жодним чином, в будь-якій формі або вигляді, повинен сам по собі покласти край новому і останньому полюванню на відьом», — заявив Трамп.

Він також підкреслив, що скарга інформатора на розмову його з Зеленським «повністю відрізняється і суперечить його справжній розмові з новим президентом України».

Нагадаємо, процедура імпічменту президента США була запущена після його розмови з українським колегою Володимиром Зеленським, під час якої Трамп попросив розслідувати діяльність газової компанії Burisma в Україні. В її рада директорів входив Хантер Байден, син колишнього віце-президента США Джо Байдена, ймовірно головного опонента Трампа на президентських виборах 2020 року.

Як відомо, минулого тижня ЗМІ повідомили про скарги інформатора – одного з співробітників розвідки, які обробляють іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з «іноземним лідером» (якого потім встановили Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію». Американські ЗМІ стверджували, що Трамп, зокрема, вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював Гантер Байден – син колишнього віцепрезидент США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Також у скарзі співробітника розвідки йшлося про те, що адвокат президента США Рудольф Джуліані після телефонної розмови Трампа з Зеленським спілкувався у приватному порядку з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, радником Зеленського Андрієм Єрмаком та головою СБУ Іваном Бакановим.

Нагадаємо, 27 серпня, адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані пообіцяв опублікувати докази втручання України у вибори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: