Тренер «Манчестер Юнайтед» і футболіст Роналду вивели в офшори мільйони доларів - ЗМІ

Тренер «Манчестер Юнайтед» і футболіст Роналду вивели в офшори мільйони доларів - ЗМІ
Моурінью і Роналду

Журналісти отримали дані про приховані податки футболістів завдяки витоку 18 млн різних документів

Гравець мадридського «Реала» Кріштіану Роналду, тренер англійського «Манчестер Юнайтед» Жозе Моурінью, а також деякі інші гравці європейських клубів виводили в офшорні зони мільйони доларів, щоб уникнути сплати податків.

З таким твердженням вийшов ряд європейських газет, зокрема німецька Spiegel, іспанська El Mundo і британська Sunday Times, повідомляє ВВС.

Журналісти заявили, що такі дані були отримані завдяки витоку 18 млн різних документів, зокрема оригіналів контрактів, секретних договорів і електронних листів.

Газети стверджують, що Моурінью і Роналду переводили гроші на рахунки в банках на Британських Віргінських островах, які є офшорною зоною. Зокрема, зазначається, що Кріштіану Роналду в кінці 2014 року вивів туди близько 68 млн доларів. А Жозе Моурінью, як стверджує газета El Mundo, у період з 2010 по 2013 року вивів у офшорну зону близько 13 млн доларів.

Роналду і Моурінью заперечують ці звинувачення. Як заявив їхній представник - футбольне агентство Gestifute - обоє повністю виконують свої податкові зобов'язання перед британськими та іспанськими податковими органами.

Журналісти, які розслідували цю справу, пообіцяли оприлюднити ряд документів про цю справу під спільним заголовком Football Leaks

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: