Три з половиною тисячі українців утримують у секретних тюрмах в ОРДЛО

Три з половиною тисячі українців утримують у секретних тюрмах в ОРДЛО
Зрозуміло, що про гуманне поводження з людьми там не йдеться

Понад півтори сотні секретних в’язниць є на окупованих територіях

На території окупованих Донецька та Луганська є більше 160 секретних в’язниць. Згідно з даними Генеральної прокуратури, на непідконтрольній Україні території незаконно ув’язнили більше ніж 3,5 тисячі громадян України. Такі дані оприлюднила перша заступниця міністра МЗС Еміне Джапарова на своїй Facebook-сторінці.

«Хочу пригадати, що навіть спеціальному доповідачеві ООН з питань запобігання катуванням пану Нілсу Мельцеру, російська окупаційна влада відмовила у повному та безперешкодному доступі до місць затримання на Донбасі під час його візиту до України у 2018 році», – додала Еміне Джапарова.

Перша заступниця міністра МЗС вимагає, аби Російська Федерація припинила перешкоджати роботі регіональних та міжнародних правозахисних організацій і допустила їх до місць позбавлення волі, забезпечивши конфіденційність спілкування з затриманими особами.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що жителі окупованих територій отримали кілька сотень тисяч російських документів.

Правозахисна організація Human Rights Watch заявила про жорстоке поводження з ув’язненими та катування людей бойовиками ОРДЛО.

За даними ООН, жертвами насилля на Донбасі стали чотири тисячі людей. А від квітня 2014-го до 31 січня 2021 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: