Туреччина просить ФРН видати колишнього лідера курдської партії

Туреччина просить ФРН видати колишнього лідера курдської партії
Салех Муслім

Салех Муслім в суботу виступав на мітингу в Берліні

Анкара видала другий запит на екстрадицію колишнього лідера курдської партії Сирії Салеха Мусліма, де міститься прохання до влади ФРН на затримання і передачу Туреччині цього політика. Даний запит було опубліковано після того як суд Чехії відпустив Салеха Мусліма минулого тижня. Муслім, який очолював Демократичний союз Сирії (PYD), був затриманий на прохання Туреччини.Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Влада Туреччини вважає Демократичний союз причетним до двох вибухів в Анкарі, в результаті яких загинуло декілька десятків осіб. Після того як чеський суд відпустив Салеха Мусліма турецька влада заявила про те, що буде переслідувати його де б він не був. 

Салех Муслім заперечує всі звинувачення Анкари і заявляє про намір залишитися на території країн ЄС. Минулої суботи курський політик виступав під час мітингу в Берліні. Демократичний союз Сирії так само як її воєнізоване угруповання YPG вважаються в Туреччині терористичними організаціями, які мають зв’язки із Робітничою партією Курдистану. Саме проти YPG розпочала наступ турецька армія наприкінці січня 2018 року в районі сирійського міста Афрін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: