У Британії починають тестувати вакцину проти коронавірусу на людях

У Британії починають тестувати вакцину проти коронавірусу на людях
У Великій Британії потенційну вакцину від коронавірусу почали тестувати на людях

Вакцина, яка розробляється у Британії, може бути готова до застосування вже у вересні

В Оксфордському університеті починають випробовувати вакцину проти коронавірусу COVID-19 на людях.

Про це повідомляє видання Independent.

За словами міністра охорони здоров’я Великої Британії Метта Хенкока, державою виділено 20 мільйонів фунтів оксфордським вченим для проведення клінічних випробувань. Також 22,5 мільйона фунтів — на паралельні дослідження в лондонському Імперському коледжі.

«Вакцина з оксфордського проєкту буде випробувана на людях з цього четверга. У довгостроковій перспективі кращий спосіб перемогти коронавірус — це вакцина. Велика Британія перебуває на передовій глобальних зусиль. Ми вклали більше грошей, ніж будь-яка інша країна, в глобальний пошук вакцини. І попри зусилля у всьому світі дві з провідних розробок вакцин відбуваються тут — в Оксфорді та Імперіалі. Обидва ці багатообіцяючих проєкти швидко прогресують, і я сказав провідним вченим, що ми зробимо все можливе, щоб підтримати їх», – розповів міністр.

Професорка оксфордської вакцинології Сара Гілберт заявила, що вакцина, яка розробляється її командою, може бути готова до застосування вже у вересні.

«Команда прискорила цей процес випробувань, працюючи з регулятором MHRA (Агентство з регулювання лікарських засобів та охорони здоров'я), вони були блискучими», — уточнив глава МОЗ.

Нагадаємо, у Британії запустили в масове виробництво потенційної вакцини проти коронавірусу Covid-19. Вона ще не пройшла клінічні випробування. Вакцина розроблена вченими Оксфордського університету, до вересня повинні завершитися клінічні випробування вакцини. Тоді планується виготовити близько мільйона доз.

Також повідомлялося, що в США вперше ввели експериментальну вакцину від коронавірусу здоровій людині - 44-річній американці Дженніфер Галлер.

Нагадаємо, китайська біофармацевтична компанія CanSino Biologics шукає 500 добровольців для здійснення другого етапу клінічних тестів вакцини проти коронавірусу.

Раніше стало відомо, коли може з’явитися вакцина від коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: