У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 390 млн грн

У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 390 млн грн
В рамках кримінального провадження проведено 40 обшуків

Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права ряду фіктивних та транзитних підприємств

Співробітники податкової міліції спільно з прокуратурою Запорізької області ліквідували в Дніпрі конвертцентр з обігом понад 390 млн гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник керівника Державної фіскальної служби Сергій Білан.

У рамках розслідування був встановлений факт обслуговування групою осіб підприємств реального сектора економіки Київської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та Києва. Зловмисники надавали незаконні послуги з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

«Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права ряду фіктивних та транзитних підприємств. На їх рахунку компанії перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товари чи надані послуги. У подальшому отримані кошти передавалися посадовим особам вигодонабувачів за вирахуванням винагороди за надані незаконні послуги», - розповів Білан.

В рамках кримінального провадження проведено 40 обшуків, вилучено 165 тисяч гривень готівкою в національній та іноземній валюті, комп'ютерну техніку, банківські картки, вісім печаток і 197 відбитків печаток, а також чорнові записи та фінансово-господарські документи.

Також накладено арешт на 69 розрахункових рахунків, відкритих в 11 банках. На них заблоковано 590 тисяч гривень.

«Главком» у серпні повідомляв, що у Дніпрі ліквідовано конвертцентр з обігом понад 360 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: