У Греції українського моряка засудили до 70 років в’язниці

У Греції українського моряка засудили до 70 років в’язниці

Про вирок грецького суду Черкаський дізнався від свого адвоката

У Греції суд виніс рішення відправити у в’язницю на 70 років українського моряка Анатолія Черкаського.

Чоловік в 2015 році отримав 204 роки за те, що на грецькому кораблі, куди його влаштували працювати помічником капітана, виявилися нелегальні біженці з Сирії, – повідомляють «Вести» з посиланням на самого Черкаського.

За словами українця, про вирок грецького суду він дізнався від свого адвоката.

«Я був впевнений, що мене звільнять. Апеляційний суд дав 7 років, що по грецькій системі перерахунку означає 32 місяці. Це саме той термін, який я вже відбув у в’язниці. Так мені в залі суду сказала перекладач, після чого разом з адвокатом вона мене привітала. У афінську в’язницю приходив український консул з поздоровленнями, акцентував на тому, що це його заслуга», – зазначив чоловік.

У той же час Анатолій Черкаський зазначив, що два тижні він чекав звільнення, але врешті-решт отримав інформацію щодо тривалого тюремного терміну.

Начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич розповів, що на звернення Черкаського в міністерстві обов’язково відреагують.

«Я місяць працював в Греції, зустрічався з їх генпрокурором, керівниками в’язниць, прокурорами островів. Є вирок, який визначають норми закону, а є морально-пропагандистський. Максимальний термін в Греції – 25 років, а сидять там сім-вісім років. У цьому році в Україні вже повернулися чотири моряка, які відбули два з половиною роки. Про випадок Черкаського можна буде предметно говорити після його вивчення», – зазначив Кирилич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: